Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: стан Умерова «стабільно тяжкий»


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Стан заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого утримують у психлікарні в анексованому Росією Криму, є стабільно тяжким, заявляє його адвокат Микола Полозов.

Як написав Полозов на своїй сторінці у Facebook, він зустрівся з Умеровим у клініці, де його утримують, у Сімферополі.

«Стан його здоров’я задовільним назвати не можна, скоріше стабільно тяжким. Разом із тим, щоб прикрити себе, адміністрація клініки щодня бере у нього аналізи, робить кардіограму», – написав адвокат.

«Кожен день його відвідують люди, розповідають про поточні події. Про акцію 3 вересня Ільмі Умеров знає, але попросив говорити на ній не тільки про нього, потрібно вимагати припинення репресій в Криму щодо громадян України, кримських татар, потрібно голосно заявляти про інших політичних ув’язнених. Просив передати всім привіт, він тримається і робить все, що від нього залежить на благо всього народу», – додав Полозов.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

11 серпня Ільмі Умерову під час розгляду судом в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало зле. Лікарі шпиталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. До психлікарні його перевезли 18 серпня.

Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова Микола Полозов заявляє, що його підзахисного збираються утримувати у психіатричній лікарні до 7 вересня.

XS
SM
MD
LG