Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про затримання екс-керівника пенсійного фонду Нацбанку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України заявляє про затримання колишнього директора корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України.

Як повідомляє прес-служба відомства, затриманий підозрюється у розтраті впродовж 2013 – 2014 років понад 600 мільйонів гривень.

У СБУ заявляють про проведення досудового розслідування у низці кримінальних проваджень за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, вже повідомлено про підозру трьом фігурантам цієї справи.

Апеляційний суд міста Києва обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у два мільйони гривень, додають у відомстві.

У лютому 2015 року за фактами розтрати та легалізації грошових коштів колишніми службовими особам ипенсійного фонду НБУ Служба безпеки України відкрила кримінальні провадження.

У Нацбанку з посиланням на правоохоронців повідомляли, що посадовці фонду розробили схему розтрати коштів установи та перевели на рахунки комерційних структур понад 600 мільйонів гривень, гроші спрямовувалися на придбання цінних паперів емітентів, які мають всі ознаки фіктивності.

Загалом, за даними НБУ, протизаконні дії колишнього керівництва фонду призвели до збитків у розмірі близько 900 мільйонів гривень.

Корпоративний недержавний пенсійний фонд НБУ створено в 2007 році. Кількість учасників фонду на липень 2016 року –12 267 працівників системи Національного банку.

XS
SM
MD
LG