Доступність посилання

ТОП новини

Щодо долі президента Узбекистану спалахнули нові чутки


Нічне підмітання й миття бруківки в центрі Самарканда, 1 вересня 2016 року
Нічне підмітання й миття бруківки в центрі Самарканда, 1 вересня 2016 року

Щодо долі президента Узбекистану Іслама Карімова спалахнули нові чутки після того, як у його рідному місті Самарканді почалися незвичні будівельні роботи в центрі міста й біля цвинтаря.

Як повідомляє кореспондент Радіо Озодлік, узбецької служби Радіо Свобода, в центральній частині Самарканда перекрита низка вулиць. Якесь будівництво почалося біля комплексу історичних мавзолеїв Шахі-Зінда і прилеглого цвинтаря. Незважаючи на пізній час, тисячі двірників чистять велику територію в іншій частині історичного центру, від майдану Регістан до мечеті Бібі-ханум.

Правоохоронці перекрили територію, яку прибирають поночі
Правоохоронці перекрили територію, яку прибирають поночі

За даними кореспондента, також до Самарканда у другій половині дня прибув прем’єр-міністр Узбекистану Шавкат Мірзійоєв.

Сайт «Фергана.ру», що працює зі столиці Росії Москви і 29 серпня єдиний заявив про смерть Іслама Карімова, яку тоді заперечили неназвані «джерела» в Ташкенті, нині заявляє, що Карімова поховають у Самарканді в суботу, 3 вересня.

Асфальтувальний комбайн посеред нічного Самарканда
Асфальтувальний комбайн посеред нічного Самарканда

Сайт публікує фотографії цих будівельних робіт і пише, що похорон відбудеться на цвинтарі, де вже поховані родичі Карімова.

Ніяких підтверджень цього наразі немає; як виглядає, на цей час немає й заперечень.

Тим часом в Узбекистані відсвяткували 25-у річницю проголошення незалежності держави від СРСР без Іслама Карімова.

Про його стан так досі нічого офіційно й не повідомили.

Дводенні заходи були скорочені порівняно з попередніми планами після повідомлень дочки президента Лоли Карімової-Тілляєвої наприкінці минулого тижня, що він зазнав інсульту й перебуває в реанімації у стабільному стані.

Святкове звернення президента до громадян, яке досі завжди виголошував сам Карімов, зачитав від його імені, від першої особи, диктор на державному телебаченні.

Після появи в понеділок увечері чуток про смерть Карімова його дочка вже в середу дала знати, що він живий: у соцмережах вона висловила подяку громадськості за «добрі й щирі слова підтримки і побажання швидкого видужання» президентові, які, за її словами, «допомагають його зціленню».

XS
SM
MD
LG