Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: у Криму перевірили бойову готовність підрозділів прикордонної служби ФСБ


КПВВ «Каланчак» по дорозі до Криму (fрхівне фото)
КПВВ «Каланчак» по дорозі до Криму (fрхівне фото)

Українські прикордонники повідомляють про візит керівництва прикордонної служби ФСБ Росії на пункти пропуску поблизу адмінмежі з анексованим Кримом. Росіяни перевіряли позиції і бойову готовність підрозділів, повідомив спікер українського відомства Олег Слободян.

«Навпроти КПВВ «Каланчак» до контрольного посту на окупованій території прибула колона автомобілів, більшість з яких мали номерні знаки з кодом належності до прикордонної служби ФСБ Росії. Очолювали «делегацію» заступник керівника прикордонної служби ФСБ Росії – керівник департаменту прикордонної охорони генерал-полковник Микола Козік і генерал-лейтенант Юрій Звірик – начальник прикордонного управління ФСБ Росії в тимчасово окупованому Криму», – сказав він.

Як повідомив Слободян, група осіб під керівництвом генералів перебувала на цій позиції близько 30 хвилин і здійснювала перевірку стану облаштування позицій й інших аспектів бойової готовності.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний «кордон». На адмінмежі працюють три контрольні пункти в’їзду-виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

XS
SM
MD
LG