Доступність посилання

ТОП новини

Луценко не спростував і не підтвердив внесення подання до Ради щодо Новинського


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не спростував і не підтвердив внесення подання до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з депутата від фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

«Ми над цим працюємо», – додав генпрокурор.

Сьогодні «Опозиційний блок» виступив із заявою, вимагаючи припинити політично вмотивовані, на думку політичної сили, переслідування Вадима Новинського.

«У влади немає жодної законної підстави для переслідування Вадима Новинського. Реальна причина кампанії проти депутата від «Опозиційного блоку» – його принципова позиція щодо проведеної владою політики та активна підтримка Української православної церкви, переслідування якої ведуть радикали у владі і на вулиці», – заявили в «Опозиційному блоці».

Напередодні видання «Українська правда» з посиланням на свої джерела повідомило, що Генпрокуратура готує подання про позбавлення депутатської недоторканності депутата від фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

1 вересня депутат побував на допиті в ГПУ у рамках розслідування інциденту, який стався у червні на Рівненщині з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським УПЦ (МП) Олександром Драбинком. Водночас, як заявляли у ГПУ, про підозру Новинському не повідомляли.

XS
SM
MD
LG