Доступність посилання

ТОП новини

Якщо переговори з Путіним не матимуть результату, він робитиме провокації в Сирії і на Донбасі – політолог


Станіслав Бєлковський
Станіслав Бєлковський

Якщо переговори президента Росії Володимира Путіна з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом на саміті «Групи двадцяти» не матимуть результату, він робитиме провокації і силові акції в Сирії і на Донбасі, вважає російський політолог Станіслав Бєлковський. Про це він заявив в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

«Головна мета президента Росії – це повернення до Ялтинсько-Потсдамського світоустрою, де зафіксовані сфери впливу тих чи інших держав, включно з Росією, і він хоче, звичайно, щоб пострадянський простір був відведений йому як постійна сфера впливу», – сказав Бєлковський.

Російський президент, на думку аналітика, робитиме це через систему провокацій та силових акцій.

На початку серпня Росія заявила про можливість зустрічі в «нормандському форматі» керівників усіх чотирьох держав у перебігу саміту в Китаї. Але вже через кілька днів, після нез’ясованих подій у Криму, які в Україні розцінили як провокацію, Путін заявив, що проводити саміт у «нормандському форматі» тепер «безглуздо».

Згодом у Кремлі заявили, що планують на полях саміту тристоронню зустріч Путіна з Олландом і Меркель. Урешті Москва повідомила, що йдеться вже про дві окремі зустрічі Путіна з керівниками Франції і Німеччини.

Саміт «Групи двадцяти» у Ханчжоу в Китаї запланований на 4–5 вересня.

Радіо Донбас.Реалії є проектом Української редакції Радіо Свобода, що подає новини і їхній аналіз із обох боків лінії розмежування. Донбас.Реалії мовить у Маріуполі на частоті 88 FM, в Авдіївці 95,7 FM, у Волновасі 100,3 FM, у Щасті 95,7 FM та у Маріїнці 95,3 FM, а також в ефірі «Громадського радіо» з 19:00 до 20:00.

XS
SM
MD
LG