Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура АРК порушила справу за фактом обшуку в журналістки Crimean Tatars у Криму


Ельмаз Абдувелієва
Ельмаз Абдувелієва

Прокуратура Криму при Генпрокуратурі України розпочала кримінальне провадження за фактом обшуку в будинку журналістки проекту Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої. Про це йдеться на сайті відомства.

«Представники незаконно створених на території півострова Крим так званих правоохоронних органів вибили двері, без надання будь-яких документів або пояснень почали проводити обшук у будинку журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої», – мовиться в повідомленні.

Ці дії російських силовиків у відомстві розцінили як свідчення «широкомасштабної акції боротьби з тими, хто своїми діями сприяє деокупації півострова Крим».

Кримінальне провадження розпочате за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла).

Раніше адвокат Джеміль Темішев заявив, що російські силовики прийшли з обшуком у Сімферополі не до журналістки Ельмаз Абдувелієвої, а до її батьків. Він також виключив політичне підґрунтя інциденту і зв’язок з професійною діяльністю журналістки.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, в свою чергу, закликав адвокатів не ретранслювати «пояснення» окупаційної влади анексованого Криму.

У Мінінформі України заявили, що робота в Криму журналістом – це великий ризик.

Вранці 2 вересня журналістка Ліля Буджурова повідомила про проведення обшуку в будинку журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої.

Від початку серпня в Криму почав роботу сайт, присвячений культурі, традиціям, мові й історії кримських татар, – Crimean Tatars.

Від 1 квітня 2015 року в анексованому Росією Криму були закриті кримськотатарські ЗМІ медіа-холдингу ATR – телеканали ATR і «Lale», радіо «Мейдан». Цей крок засудили США, Європейський союз, ОБСЄ, Amnesty International, назвавши його подальшим переслідуванням кримських татар на півострові.

XS
SM
MD
LG