Доступність посилання

ТОП новини

Путін назвав «закритим» питання про повернення Криму Україні


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва не планує повертати Україні анексований Росією Крим, тому що це питання є «історично закритим». Про це Путін заявив на засіданні Східного економічного форуму у Владивостоці 3 вересня, передає «РИА Новости».

«Народ Криму ухвалив рішення, проголосував. Питання історично закрито. Повернення до колишньої системи не існує взагалі ніякого», – сказав Путін.

16 березня 2014 року за військової й політичної підтримки Російської Федерації у Криму відбувся неконституційний і невизнаний світом референдум про самовизначення Криму, за підсумками якого Росія включила півострів до свого складу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG