Доступність посилання

ТОП новини

Одному з колишніх топ-менеджерів «Укрпошти» повідомлено про підозру у розтраті держкоштів – прокуратура


Прокуратура міста Києва повідомила про підозру колишньому виконувачу обов’язків директора з технічної політики держпідприємства «Укрпошта» за фактом розтрати держаних коштів в особливо великих розмірах при здійсненні закупівель. Про це йдеться в повідомленні прокуратури на сторінці у Facebook.

«Під час досудового розслідування встановлено, що у 2014 році посадовець, діючи в інтересах третіх осіб, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав угоду з приватним товариством щодо постачання паливних матеріалів за свідомо завищеними цінами, чим спричинив збитки державному підприємству на суму понад 1,1 мільйона гривень. Дії посадової особи кваліфіковано за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, тобто розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі столиці прізвища посадовця не вказали, зазначивши, що готують клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

«Укрпошта», яка є національним оператором поштового зв’язку України, входить до найбільших державних підприємств України.

XS
SM
MD
LG