Доступність посилання

ТОП новини

Питання відповідальності Росії за анексію Криму є відкритим – представник МЗС України


Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба

Постійний представник України у Раді Європи, посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав відкритим для Києва питання відповідальності Росії за анексію Криму. Про це Кулеба написав на своїй сторінці у Twitter.

«Питання Криму, дійсно, закрите. Крим – це Україна. Питання форми відповідальності російського керівництва за анексію – відкрите, – написав Кулеба.

Повідомлення дипломата з’явилося через декілька годин після того, як президент Росії Володимир Путін сьогодні у Владивостоці заявив, що питання повернення Криму «історично закрите». «Повернення до колишньої системи не існує взагалі», – сказав Путін.

16 березня 2014 року за військової й політичної підтримки Російської Федерації у Криму відбувся неконституційний і невизнаний світом референдум про самовизначення Криму, за підсумками якого Росія включила півострів до свого складу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG