Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в Беслані напали на журналістів, які знімали протест жінок 1 вересня


Учасниці акції протесту в Беслані, Росія, 1 вересня 2016 року
Учасниці акції протесту в Беслані, Росія, 1 вересня 2016 року

У російському Беслані в суботу під час жалобної церемонії за жертвами захоплення заручників в 2004 році невідомі напали на кореспондентів російських видань «Нова газета» Олену Костюченко та «Такі справи» Діану Хачатрян. Журналістів облили зеленкою і забрали мобільні телефони, повідомив засновник газети «Такі справи» Дмитро Алешковський. Він повідомив, що за журналістками увесь день стежили і погрожували.

Кореспондент «Нової газети» на Кавказі Олена Мілашина зазначила, що напали на журналісток люди в цивільному, при цьому співробітники поліції їм не перешкоджали. Коментарів правоохоронних органів Росії з цього приводу немає. Водночас у «Новій газеті» повідомили, що звернуться до Слідчого комітету Росії у зв’язку з бездіяльністю правоохоронців.

1 вересня, у річницю взяття в заручники школи в Беслані, декілька жінок, діти яких загинули або постраждали 12 років тому, провели акцію протесту з вимогою об'єктивно розслідувати обставини трагедії. Поліція їх затримала разом з журналістами «Нової газети» і видання «Такі справи» Оленою Костюченко та Діаною Хачатрян. Суд, що проходив в ніч з 1 на 2 вересня, засудив жінок до громадських робіт і штрафів.

1 вересня 2004 року бойовики захопили в заручники понад 1200 учнів та вчителів школи № 1 в Беслані. Жертвами теракту і операції звільнення заручників стали 334 людини, зокрема 186 дітей.

XS
SM
MD
LG