Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в Беслані вдруге напали на журналісток, вони повертаються до Москви


Наслідки першого нападу на журналісток, Беслан, Росія, 3 вересня 2016 року
Наслідки першого нападу на журналісток, Беслан, Росія, 3 вересня 2016 року

У російському Беслані 3 вересня вдруге впродовж одного дня стався напад на кореспондентів російських видань «Нова газета» Олену Костюченко та «Такі справи» Діану Хачатрян. Про це повідомляє сайт «Нової газети».

Чоловік у цивільному одязі біля входу на цвинтар відтягнув на кілька метрів журналісток, після чого побив Костюченко. Співробітники поліції, які перебували неподалік, нападникові не завадили. Хачатрян заявила, що вона і Костюченко збираються повернутися до Москви, бо в Беслані їм залишатися небезпечно.

Перший напад стався під час жалобної церемонії за жертвами захоплення заручників і операції їхнього визволення в 2004 році.

Коментарів правоохоронних органів Росії з цього приводу немає.

У «Новій газеті» повідомили, що звернуться до Слідчого комітету Росії у зв’язку з бездіяльністю правоохоронців.

1 вересня, в річницю взяття в заручники учнів і вчителів школи в Беслані, декілька жінок, діти яких загинули або постраждали 12 років тому, провели акцію протесту з вимогою об'єктивно розслідувати обставини трагедії. Поліція їх затримала разом з журналістами «Нової газети» і видання «Такі справи» Оленою Костюченко та Діаною Хачатрян. Суд, що проходив у ніч з 1 на 2 вересня, засудив жінок до громадських робіт і штрафів.

1 вересня 2004 року бойовики захопили в заручники понад 1200 учнів та вчителів школи № 1 у Беслані. Жертвами теракту і операції звільнення заручників стали 334 людини, зокрема 186 дітей.

XS
SM
MD
LG