Доступність посилання

ТОП новини

Екзит-поли про вибори на півночі Німеччини: ХДС Меркель програє антимігрантській партії


Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Екзит-поли свідчать, що на виборах на півночі Німеччини консервативні християнські демократи з партії ХДС/ХСС, представником якої є канцлер Німеччини Ангела Меркель, отримали третє місце, їх випередили лівоцентристські соціал-демократи (СДПН) і антимігрантська партія «Альтернатива для Німеччини» (AfD).

Згідно з опитуванням, партія «Альтернатива для Німеччини» отримала 21 відсоток підтримки на виборах в регіоні Мекленбург-Передня Померанія, політсила проводила кампанію проти політики канцлера щодо біженців.

Назвавши ці дані «результатом, який вартий гордості», кандидат від AfD Лейф-Ерік Хольм сказав: «А кремом пирога є те, що ми залишили ХДС Меркель позаду... можливо, що це початок кінця часів Меркель на посаді канцлера».

СДПН отримала 30,5 відсотка підтримки виборців, а ХДС Меркель – 19 відсотків, що, за даними німецьких ЗМІ, є найгіршим результатом партії будь-коли.

Голосування, розглядається як випробування до 2017 німецьких парламентських виборів, відбулося рівно через рік після того, як Меркель вирішила відкрити кордони Німеччини для сотень тисяч біженців.

Мекленбург-Передня Померанія, який є домашнім регіоном Меркель, – невеликий прибережний регіон на північному сході Німеччини має лише 1,3 мільйона виборців. Це найбідніший і найменш заселений регіон в Німеччині.

XS
SM
MD
LG