Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: під час саміту Путін обговорив ситуацію на Донбасі і з Меркель, і з Олландом


Анґела Меркель і Володимир Путін, архівне фото
Анґела Меркель і Володимир Путін, архівне фото

У Кремлі заявляють, що у Китаї під час саміту «Групи двадцяти» президент Росії Володимир Путін зустрівся окремо і з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, і з президентом Франції Франсуа Олландом.

Як повідомляє прес-служба Кремля, серед обговорюваних тем – ситуація на Донбасі. Водночас подробиці чи про досягнуті домовленості на цих зустрічах не повідомляється.

«Ми повинні обговорити також ситуацію в Сирії і в Україні, бо всі ми беремо участь у вирішенні цих проблем. Що стосується України, то необхідно обговорити подальшу взаємодію в рамках «нормандського формату», – сказав на зустрічі з Путіним Олланд, слова якого цитує прес-служба Кремля.

Прес-служба Меркель повідомляє, що під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в східній частині України «і дуже конкретно про те, як Мінський процес може продовжуватися».

В офісі президента Франції підтверджують факт зустрічі Олланда і Путіна, проте подробиці зустрічі не повідомляються.

На початку серпня Росія заявила про можливість зустрічі в «нормандському форматі» керівників усіх чотирьох держав у перебігу саміту в Китаї. Але вже через кілька днів, після нез’ясованих подій у Криму, які в Україні розцінили як провокацію, Путін заявив, що проводити саміт у «нормандському форматі» тепер «безглуздо».

Згодом у Кремлі заявили, що планують на полях саміту тристоронню зустріч Путіна з Олландом і Меркель. Урешті Москва повідомила, що йдеться вже про дві окремі зустрічі Путіна з керівниками Франції і Німеччини.

У китайському місті Ханчжоу в неділю, 4 вересня, відкрився саміт «Групи двадцяти», в якому беруть участь лідери найбільших економік світу та Європейського союзу.

XS
SM
MD
LG