Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Мей визнали існування проблем у відносинах Москви й Лондона


Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей (л) і президент Росії Володимир Путін, Ханчжоу, Китай, 4 вересня 2016 року
Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей (л) і президент Росії Володимир Путін, Ханчжоу, Китай, 4 вересня 2016 року

Президент Росії Володимир Путін і британський прем’єр Тереза Мей на своїй зустрічі на полях саміту «Групи двадцяти» в китайському місті Ханчжоу визнали існування проблем у відносинах двох країн.

«Є складні і серйозні проблемні області і питання для обговорення. Я сподіваюся, що ми зможемо мати відверті й відкриті діалог та відносини», – вказала прем’єр-міністр Великої Британії.

Путін, висловлюючись з цього приводу, висловив сподівання, що російській та британській стороні вдасться вивести двосторонні відносини «на більш високий рівень, ніж вони є зараз».

Речник Кремля Дмитро Пєсков повідомив журналістам, що перша особиста зустріч Путіна і Мей була «конструктивною та відкритою».

Велика Британія приєдналася до санкцій, запроваджених щодо Росії через анексію Криму та роль Москви в збройному конфлікті на Донбасі. Лондон є одним із найбільших критиків російської політики як щодо України, так і на інших напрямках.

У китайському місті Ханчжоу в неділю, 4 вересня, відкрився саміт «Групи двадцяти», в якому беруть участь лідери найбільших економік світу та Європейського союзу.

XS
SM
MD
LG