Доступність посилання

ТОП новини

НБУ: міжнародні резерви України зросли до понад 14 мільярдів доларів США


Національний банк України заявляє, що міжнародні резерви України зросли до 14,1 мільярда доларів США.

Як повідомляє прес-служба регулятора, за останні 12 місяців резерви зросли на 12%, при цьому протягом останніх двох місяців темпи зростання були незначними.

«Збільшення в серпні відбулося за рахунок надходжень уряду на 368,9 мільйона доларів США розміщення індексних ОВДП, номінованих в іноземній валюті», – наголошується в повідомленні.

Як зазначає НБУ, в серпні після тривалого періоду купівлі іноземної валюти Нацбанк провів лише один аукціон у зв’язку з відсутністю надлишкової пропозиції і відновив аукціони з продажу у зв’язку з волатильністю курсу гривні в останні тижні.

Чистий продаж валюти НБУ за серпень становив 13,4 мільйона доларів США, додає прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, 305,8 мільйона доларів направлено на платежі уряду з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті.

Крім того, в серпні уряд і НБУ сплатили за обслуговування боргу перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) 54 мільйони доларів США.

Київ сподівається від МВФ на транш обсягом близько 1,6 мільярда доларів. Від серпня 2015 року Україна не отримала нових виплат МВФ із пакета фінансової допомоги загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів, затвердженого в квітні 2015 року.

У рамках цієї програми Україна отримала минулого року два транші МВФ – обсягом 5 та 1,7 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG