Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за напади у Сирії


Місце вибуху у Хомсі, Сирія, 5 вересня 2016 року
Місце вибуху у Хомсі, Сирія, 5 вересня 2016 року

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за напади у Сирії, у результаті чого загинули щонайменше 48 людей. Більшість людей загинули у регіонах, контрольованих урядовими силами.

Пов’язана з ісламістами агенція «Амак» повідомила, що «Ісламська держава» стоїть за одночасними нападами у Дамаску, Тартусі і Хасаці.

Сирійські державні медіа інформують про щонайменше 35 загиблих і 43 поранених під час двох одночасних вибухів, що сталися біля під’їзду до міста Тартус. За повідомленнями, перший смертник підірвав начинену вибухівкою автівку, а другий – пояс смертника у юрбі рятувальників, які прибули на місце першого вибуху.

Ще троє людей загинули, коли бомба, закладена в автомобілі вибухнула у Хомсі.

Сирійські державні медіа повідомляють також про загибель однієї людини під час вибуху у містечку Ас-Сабура, розташованому на трасі Бейрут-Дамаск.

Ще один вибух, у результаті якого загинули 8 людей, стався у підконтрольному курдським бійцям місті Хасака.

Унаслідок громадянської війни в Сирії, що триває з березня 2011 року, загинули, за різними оцінками, від майже 300 тисяч до понад 470 тисяч людей, мільйони були змушені залишити домівки і стали внутрішніми вимушеними переселенцями чи біженцями.

XS
SM
MD
LG