Доступність посилання

ТОП новини

У Криму повідомляють про черговий обшук у мусульманській організації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кримський адвокат Еміль Курбедінов увечері 5 вересня повідомив про обшук у мечеті в анексованому Сімферополі.

«Хто-небудь знає про сьогоднішній обшук у Сімферопольській мечеті на вулиці Мокроусова?! Бачили людей у масках і інших», – написав адвокат у Facebook.

За словами першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, на вказаній вулиці розташований мусульманський центр, куди вже не вперше приходять російські силовики.

«Це мусульманський центр. Зараз він іменується «Созидание» у зв’язку з перереєстрацією за новими російськими правилами. До цього це добре відома в Україні мусульманська організація «Ар-раїд». Вона вже давно піддається посиленим перевіркам з боку контролюючих структур і силових органів», – сказав Джелял у коментарі Крим.Реалії.

За його інформацією, центр змушують відмовитися від його майна і передати його іншим офіційним мусульманським організаціям.

«Поки що вони тримаються. Я знаю, що дуже багато людей відвідують мечеть при цій мусульманській організації. Дуже багато було ними зроблено раніше. Вони допомагали нам в оснащенні національних класів, проведенні різних заходів, у будівництві і ремонті мечетей. Ні раніше, ні сьогодні вони ні у якій протизаконній діяльності помічені не були», – додав Джелял.

На сторінці центру «Созидание» у Facebook інформації про обшуки не публікують.

На сайтах підконтрольних Росії силових структур про обшуки також нічого не повідомляється.

Підтвердження даної інформації з інших джерел поки немає.

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, людей переслідують за релігійними мотивами, відзначають представники Меджлісу і правозахисники. Однак російська влада півострова і Кремль це заперечують.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG