Доступність посилання

ТОП новини

Збори резервістів в Україні спричинені неукомплектованістю Збройних сил – експерт


Олег Жданов
Олег Жданов

Причиною екстрених зборів з резервістами стала неукомплектованість Збройних сил України особовим складом, вважає військовий експерт Олег Жданов.

В ефірі Радіо Донбас.Реалії він заявив, що це пряма реакція на російські військові навчання «Кавказ – 2016».

«Хвиля контрактників не змогла покрити неукомплектованість, спричинену у результаті скасування хвиль мобілізації. Для того, щоб цю некомплектність закрити, хоча б на період найактивнішої фази навчань, й оголосили термінові збори резервістів», ­– сказав Жданов.

3 вересня Міністерство оборони України оголосило про початок зборів резервістів Збройних сил України, до яких залучають понад 8 тисяч людей. Збори резервістів проходитимуть у два етапи: перший – з 3 до 15 вересня, другий – з 12 до 24 вересня. До зборів залучать дев’ять бригад усіх оперативних командувань у п’яти областях.

Росія почала масштабні військові навчання у своєму Південному військовому окрузі, що межує з Донецькою й частиною Луганської областей і до якого Москва залічує також окупований Крим.

Як повідомили в Міністерстві оборони Росії, у цих навчаннях бере участь близько 12,5 тисяч військовослужбовців, бойова техніка, авіація й кораблі, зокрема, сили Чорноморського флоту Росії. Навчання мають завершитися 10 вересня.

XS
SM
MD
LG