Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив під вартою екс-керівника банку «Михайлівський»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення суду першої інстанції про обрання колишньому голові правління банку «Михайлівській» Ігорю Дорошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 137,8 мільйона гривень.

«Сторона захисту, яка подала апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду столиці, наполягала на пом’якшенні запобіжного заходу та зменшенні розміру застави. Однак суд, заслухавши аргументи прокурора та захисників, у задоволенні апеляційної скарги відмовив, а рішення суду першої інстанції залишив без змін», – мовиться у повідомлення прокуратури Києва, опублікованому 5 вересня.

13 серпня Шевченківський райсуд Києва арештував екс-голову правління банку «Михайлівський» на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 137,8 мільйона гривень.

12 серпня силовики затримали голову правління банку «Михайлівський». Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

23 травня НБУ своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак з того часу, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, зокрема 9 серпня вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

XS
SM
MD
LG