Доступність посилання

ТОП новини

У Києві активісти продовжують блокувати офіс телеканалу «Інтер»


Акція з блокування телеканалу «Інтер», 6 вересня 2016 року
Акція з блокування телеканалу «Інтер», 6 вересня 2016 року

У Києві активісти продовжують блокувати центральний офіс телеканалу «Інтер».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, біля будівлі телеканалу перебувають кілька десятків людей, переважно у військовій формі.

Крім того, біля офісу «Інтера» присутні поліцейські, представники Нацгвардії і пожежники, центральний вхід телеканалу зачинений.

За даними кореспондента, активісти намагалися провезти до будівлі телеканалу вантажівку з піском, за їхніми словами, для створення барикад. Проте поліція не пропустила, спочатку силовики заблокували рух транспортного засобу, а потім відтіснили активістів з проїжджої частини дороги.

5 вересня біля центрального офісу «Інтера» кілька ветеранських організацій розпочали, як вони заявили, безстрокову акцію з блокування телеканалу, учасники заходу називають «Інтер» «агентом Кремля». Вони заявили про намір блокувати будівлю до повної зупинки роботи каналу.

«Інтер» звернувся до силовиківіз заявою про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Перед цим, 4 вересня, на вулиці Щусєва біля офісу компанії, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці», невідомі підпалили шини, потім кинули у приміщення димову шашку, сталася пожежа. Поліція розслідує інцидент за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна». За даними силовиків, за медичною допомогою звернулися сім людей.

Телеканал «Інтер» заявив, що у результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.
Inter Media Group, до складу якої входить телеканал «Інтер», виступила з вимогою провести об’єктивне розслідування обставин пожежі, а також звернулася до президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою «відновлення законності і захисту від протиправних дій».

5 вересня президент України Петро Порошенко зустрівся з силовиками і доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня, під особистий контроль.

Водночас Порошенко заявив, що «абсолютно неприпустимою є реалізація сценарію, коли через фінансування з Росії окремі ЗМІ намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні», реакція на це має бути в абсолютно законний спосіб.

XS
SM
MD
LG