Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: силовики проводять спецрозслідування щодо Єжеля через його неявку на допит


Михайло Єжель
Михайло Єжель

Генеральна прокуратура заявляє, що правоохоронці проводять спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля у зв’язку з його неявкою на допит.

Як повідомляє прес-служба відомства, Єжеля на 5 вересня викликали допит до Головної військової прокуратури, проте він не з’явився.

За даними прокуратури, в електронному повідомлені від Єжеля, яке надійшло до слідчого, він заявив, що з’являтися до слідчого не буде, оскільки, на його думку, це є недоцільним.

«Ураховуючи позицію підозрюваного, орган досудового розслідування має всі законні підстави для подальшого здійснення спеціального досудового розслідування за відсутності підозрюваного, зі врученням необхідних процесуальних документів його захиснику», – зазначають у ГПУ.

Перед цим, 22 серпня, суд надав Генпрокуратурі дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Єжеля.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що Єжель, за даними української сторони, перебуває в Білорусі. Проте у МЗС Білорусі заявили, що їм невідоме місце перебування Єжеля.

Колишнього міністра оборони підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило матеріальні збитки державі на загальну суму близько 43 мільйонів гривень. Єжеля оголосили у розшук.

До травня 2015 року Михайло Єжель був послом України у Білорусі.

XS
SM
MD
LG