Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан: 78-річного драматурга звинувачують у хуліганстві


Акрам Айліслі
Акрам Айліслі

В Азербайджані відомого автора, погрози на адресу якого лунали упродовж кількох років через ставлення до конфлікту у Нагірному Карабасі, 6 серпня викликали на допит до Генеральної прокуратури.

Драматург і новеліст Акрам Айліслі, якого у 2014 році номінували на Нобелівську премію, розповів Радіо Свобода, що слідчі інформували його про розслідування проти нього за звинуваченнями у «застосуванні сили проти урядових представників».

Азербайджанські прикордонники звинувачують 78-річного Айліслі у застосування фізичної сили проти них у міжнародному аеропорту Баку 30 березня, коли вони його не пустили на літературний фестиваль у Венецію.

Акрам Айліслі відкидає звинувачення і називає їх політично мотивованими.

Вкінці 2012 року була опублікована новела Айліслі «Кам’яні мрії». Після цього у Баку палили його книги, його позбавили пенсії, а його твори забрали зі шкільної програми.

На адресу Акрама Айліслі також лунали погрози з боку лідера проурядової партії «Мусават», який запропонував 13 тисяч доларів як винагороду, якщо хто відріже письменникові вуха.

У книзі «Кам’яні мрії» описана брутальна кампанія проти етнічних вірменів з боку азербайджанців, що суперечить позиції Баку щодо подій під час війни у Нагірному Карабасі.

XS
SM
MD
LG