Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один військовий поранений, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку у Попасній та Новозванівці вчора було три обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків, вони застосовували стрілецьку зброю.

На донецькому напрямку, за даними Лисенка, вчора бойові дії велися лише в Авдіївці, сепаратисти здійснили три обстріли в темну пору доби, внаслідок обстрілу поранена цивільну жінку.

Речник АТО зазначає, що на маріупольському напрямку епіцентром бойових дій вчора було Широкине, де бойовики застосовували бронетехніку та організували 4 мінометних обстріли, випустивши по позиціях українських військових понад 60 мін.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах з артилерії шахти імені Засядька в Київському районі Донецька. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що минулої доби українські військові один раз обстріляли позиції сепаратистів біля села Лозове.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG