Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін: Словаччина має намір сприяти реверсу максимальних обсягів газу до України


Словаччина має намір сприяти збільшенню обсягів реверсу природного газу до України, повідомляє прес-служба українського Кабінету міністрів. За повідомленням, про це 6 вересня домовилися голови урядів двох держав.

«Прем’єр-міністр Роберт Фіцо запевнив у готовності уряду Словаччини надати сприяння в реверсі максимальних об’ємів газу до України», – йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну з посиланням на результати зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і його словацького колеги Роберта Фіца.

За повідомленням, Фіцо також пообіцяв надати «максимальне сприяння» у транспортуванні каспійської нафти через територію Словаччини й України до чеського нафтопереробного заводу у місті Кралупи.

Україна останнім часом припинила закупівлі російського газу, купуючи його натомість у країнах Європи за реверсною схемою. Київ використовує для цього частину своїх газогонів у зворотному від проектного напрямку. Востаннє Україна купувала російський газ – 2 мільярди кубометрів для своїх сховищ для проходження зими – наприкінці листопада 2015 року, після чого знову припинила його закупівлі.

XS
SM
MD
LG