Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький доручив НАБУ перевірити купівлю Лещенком квартири у центрі Києва


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив Національному антикорупційному бюро України перевірити інформацію щодо купівлі народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у центрі Києва.

«У випадку встановлення ознак злочину антикорупційними органами буде вжито всіх передбачених законом заходів для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше сьогодні Лещенко попросив НАЗК і НАБУ перевірити його купівлю квартири.

Напередодні стало відомо, що Сергій Лещенко придбав елітну квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів). Про що свідчить витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG