Доступність посилання

ТОП новини

Поліція щодо пожежі в будівлі «Інтера» відкрила провадження про «перешкоджання журналістській діяльності»


Наслідки пожежі у приміщенні телеканалу «Інтер», 4 вересня 2016 року
Наслідки пожежі у приміщенні телеканалу «Інтер», 4 вересня 2016 року

Поліція порушила ще одне кримінальне провадження щодо пожежі в компанії «НІС», яка виробляє інформаційні програми для телеканалу «Інтер», за фактом перешкоджання журналістській діяльності, заявив начальник слідчого управління Національної поліції Києва Олександр Пивовар.

«У Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено 171 статтю, «перешкоджання журналістській діяльності». Що стосується кваліфікації тих дій, які розслідуються під час цього провадження, внесено в реєстр досудових розслідувань лише три статті Кримінального кодексу. Зараз не йдеться про підозру кому-небудь, не йдеться про обвинувальний вирок і остаточну кваліфікацію винних», – сказав Пивовар під час засідання парламентського комітету з питань свободи слова.

4 вересня на вулиці Щусєва біля офісу компанії, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці» для «Інтера», невідомі підпалили шини, потім кинули у приміщення димову шашку, сталася пожежа. Поліція розслідує інцидент за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна». За даними силовиків, по медичну допомогу звернулися сім людей.

Телеканал «Інтер» заявив, що у результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.

Inter Media Group, до складу якої входить телеканал «Інтер», виступила з вимогою провести об’єктивне розслідування обставин пожежі, а також звернулася до президента України із закликом втрутитися в ситуацію з метою «відновлення законності і захисту від протиправних дій».

Телеканал «Інтер» уже неодноразово пікетували, зокрема у лютому через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера програми «Подробности недели» росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам на Донбасі і депортували з країни.

У 2013 році компанія GDF Media Limited Дмитра Фiрташа придбала Inter Media Group у K.H. Media Limited, яка належить Валерiю Хорошковському.

Телеканал «Iнтер» входить до трiйки найпопулярнiших телеканалiв України.

XS
SM
MD
LG