Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: від початку бойових дій на Донбасі загинули 162 розвідники, 632 поранені


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що від початку бойових дій на Донбасі загинули 162 розвідники, 632 поранені. Про це він сказав під час урочистостей з нагоди 24-ї річниці воєнної розвідки України.

«Розвідники – це еліта нації, еліта Збройних сил і дуже шкода, що ми не можемо показати ваше обличчя народу. Це та ціна, яку ви платите за дуже важливу роботу для держави», – сказав Порошенко, слова якого цитує його прес-служба.

Найголовнішим завданням для воєнної розвідки Порошенко назвав своєчасне викриття подальших планів та намірів противника стосовно продовження гібридної агресії проти України.

«На основі інформації воєнної розвідки міжнародному співтовариству надаються незаперечні докази безпосередньої участі збройних сил Російської Федерації в агресії проти України», – сказав він.

Також Порошенко наголосив на необхідності приведення структури воєнної розвідки у відповідність зі стандартами НАТО з урахуванням досвіду бойових дій на Донбасі.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути російські «добровольці».

За даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі станом на липень загинули 9 553 людей.

У січні 2015 року Верховна Рада визнала Росію державою-агресором.

XS
SM
MD
LG