Доступність посилання

ТОП новини

Берлін критикує Туреччину за порушення свободи слова


Влада Німеччини підтримала менеджмент Deutsche Welle, який звинуватив Туреччину у порушенні свободи слова, оскільки турецька влада конфіскувала записане їхніми журналістами інтерв’ю з міністром молоді і спорту цієї країни.

7 вересня речник німецького уряду Штеффен Зайберт заявив, що «свобода преси є найвищою цінністю, яка не може бути предметом обговорення ні у середині Німеччини, ні за кордоном».

6 вересня представники німецького мовника Deutsche Welle повідомили, що співробітники турецького міністерства конфіскували запис відео після того, як речник цього відомства Акіф Килич заявив, що це інтерв’ю, у якому йшлося про спробу державного перевороту у Туреччині, не може піти в ефір.

Генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбург назвав це «актом деспотизму турецького режиму», додавши, що Анкара «більше не дотримується норм закону і не має нічого спільного з демократією».

Упродовж останнього часу міжнародні правозахисні організації звинувачують Анкару у порушення прав і свобод громадян. Критика на адресу турецької влади посилилася після невдалої спроби державного перевороту 15 липня.

XS
SM
MD
LG