Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Київ закликає Росію припинити нарощення військової присутності біля кордону


©Shutterstock
©Shutterstock

Київ закликає Росію припинити провокативне нарощення військової присутності на окупованих територіях і на кордоні з Україною, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

«Закликаємо міжнародну спільноту та партнерів України вжити заходів для того, щоб спонукати Росію відмовитися від провокацій та дій, спрямованих на руйнування глобальної та регіональної безпеки», – йдеться у заяві відомства.

В МЗС стурбовані проведенням на окупованих територіях та на кордоні України військових навчань «Кавказ 2016».

«Масштабне нарощення міжвидового угруповання військ на окупованих територіях та на кордоні України, його приведення у найвищу бойову готовністьсвідчить про зростання безпосередньої воєнної загрози для України. Відверто провокаційний характер дій Росії зводить нанівець міжнародні зусилля із стабілізації ситуації на Донбасі, загрожують регіональній стабільності», – додають у дипломатичному відомстві.

5 вересня Росія почала масштабні військові навчання у своєму Південному військовому окрузі, що межує з Донецькою й частиною Луганської областей і до якого Москва залічує також окупований Крим. Як повідомили в Міноборони Росії, в цих навчаннях бере участь близько 12 з половиною тисячі військовослужбовців, бойова техніка, авіація й кораблі, зокрема, сили Чорноморського флоту Росії. Навчання мають завершитися 10 вересня.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG