Доступність посилання

ТОП новини

Українські і російські урядовці у Мінську обговорять електропостачання на Донбасі – Сайдік


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік повідомляє, що під час наступного засідання групи у Мінську представники Києва та Москви домовилися обговорити ситуацію з електропостачанням у зоні конфлікту на Донбасі.

«Представники України і Росії домовилися провести зустріч керівництва відповідних міністерств у Мінську 21 вересня для обговорення відновлення електричних мереж у зоні конфлікту на сході України», – мовиться у заяві Сайдіка, опублікованій за результатами зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську 7 вересня.

Обстріли на Донбасі часто руйнують інфраструктуру, зокрема і для подачі електроенергії. У результаті мешканці населених пунктів, розташованих на лінії розмежування, часто залишаються без електрики.

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську запланована на 21 вересня.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Після цього кількість обстрілів зменшилася, але повної «тиші» немає.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

XS
SM
MD
LG