Доступність посилання

ТОП новини

Голова Пентагону пояснив, що чекає на Росію за втручання у вибори в США


Ештон Картер
Ештон Картер

США не залишать без відповіді спроби втручань у вибори у США з боку Росії. Про це у ході виступу в Оксфордському університеті у Великій Британії заявив міністр оборони США Ештон Картер.

«Ми будемо протидіяти спробам розхитати нашу колективну безпеку, і не залишимо без відповіді спроби втрутитись у демократичний процес»,– заявив Картер у Великій Британії.

Голова Пентагону звинуватив Росію в агресивній поведінці, яка загрожує усталеному світовому порядку.

Коментуючи агресію Росії проти України, а також її провокативні дії у кіберпросторі та щодо американських військових літаків Картер заявив, що «Росією керують помилкові амбіції та недоречні страхи».

«Росія діє нестримано, заявляючи при цьому, що боїться за власну життєздатність та майбутнє, і це попри те, що жодна нація – ані США, ані Велика Британія, не прагне перемогти Росію, або обмежити її потенціал», – заявив Картер.

У ході виступу Картер не став пояснювати, чи стосуються його попередження на адресу Росії кібернападів на осередки Демократичної партії США у ході виборчої кампанії. Цілий ряд чиновників США та кіберекспертів заявляють, що за серією кібератак на об'єкти у США стоять хакери, що працюють на уряд Росії.

Про те, що спецслужби США проводять розслідування «широкої спецоперації Росії всередині Америки з метою посіяти у громадськості недовіру до майбутніх президентських виборів та політичних інститутів США» раніше повідомило видання The Washington Post.

«Спецслужби США прагнуть зрозуміти масштаб та цілі російської кампанії, яка включає у себе кіберінструменти для зламу систем, які використовуються у політичному процесі, що розширює здатність Росії поширювати дезінформацію», – повідомило видання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG