Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ вдруге заявляють про затримання Каськова в Панамі


Екс-керівник Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів на засіданні уряду, 2012 рік
Екс-керівник Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів на засіданні уряду, 2012 рік

Речник генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган заявляє, що колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів затриманий у Панамі.

«Риба Каськів – в сітях. Зі свіжою газетою», – написала вона коротке повідомлення у Facebook і проанонсувала оприлюднення деталей на брифінгу заступника генерального прокурора України Євгена Єніна.

Сам Єнін також у Facebook назвав темою брифінгу «вплив чинника самовпевненості на свободу пересування», а в коментарях до цього повідомлення на запитання «Каськів усе?» відповів так: «Ще не все, але удавка стискається».

Уперше про затримання в Панамі екс-чиновника повідомив 18 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко. «Ми отримали повідомлення про затримання у Панамі друга іспанського інструктора – пана Каськова, який нами також оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (розкрадання) та інші службові злочини», – сказав він у серпні.

Згодом Каськів заперечив своє затримання в Республіці Панама. «Нічого з того, що було сказано офіційними особами України, не відповідає дійсності. Мене ніде не затримували і, тим більше, ніколи не арештовували ні в Панамі, ні будь-де ще», – вказав Каськів у своєму повідомленні у Facebook 24 серпня і проілюстрував свої слова фотографією зі свіжою панамською газетою.

Каськів обіймав посаду голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України у 2010 – 2014 роках. 18 серпня на брифінгу в Києві генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Каськова панамськими правоохоронцями.

За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Каськів вивів із України 255 мільйонів гривень. Наприкінці березня 2016 року Каськова було оголошено в розшук у справі про розкрадання державних коштів у 2012 – 2013 роках 7,5 мільйона гривень – за укладеним Каськовим договором про надання рекламних послуг.

За даними ГПУ, Каськів розшукується за злочини, передбачені ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч.2 ст. 366 ККУ (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

XS
SM
MD
LG