Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент: розширення санкційного списку щодо Росії спрямоване на усунення «лазівок»


Розширення списку санкцій Міністерства торгівлі США проти Росії у зв’язку з ситуацією в Україні не можна вважати посиленням обмежувальних заходів проти Москви, заявив представник Держдепартаменту США Марк Тонер.

«Ми постійно працюємо над тим, щоб закрити «лазівки» (у санкційному режимі – ред.) і зберегти рівень санкцій на тому самому рівні. Ці заходи не треба вважати ескалацією санкцій. Це просто заходи, яких ми вживаємо щодо наявних санкцій, щоб гарантувати їхню дію на повну силу», – сказав Тонер.

6 вересня у США ухвалили рішення про розширення списку російських компаній, які підпадають під санкції через роль Москви у дестабілізації ситуації в Україні. Повідомлення про це опубліковане на сайті урядового видання Federal Register. Рішення має набути чинності 7 вересня.

Більшість компаній з опублікованого списку потрапили під санкції США на початку вересня. Але цей список санкцій поповнили ще 11 юридичних осіб, зареєстрованих у Криму, Гонконгу та Індії. Йдеться про компанії-виробники електроніки, яку можливо використовувати для потреб військової промисловості. Це компанії групи «Ангстрем», «Радіоекспорт», «Пермська науково-виробнича приладобудівна компанія», науково-виробниче об’єднання «Гранат», «Микран», «Мікрон» і «Технополе».

XS
SM
MD
LG