Доступність посилання

ТОП новини

В Україні є близько 30 тисяч сміттєзвалищ – Семерак


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В Україні на сьогодні є близько 30 тисяч сміттєзвалищ і полігонів для відходів, проте інформація про них відсутня, повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«Приблизно 30 тисяч сміттєзвалищ. Це і полігони, і стихійні звалища. Але коректність цих даних під сумнівом. Адже з року в рік пересилаються одні й ті самі відомості, які не моніторять в режимі он-лайн. Ми зараз володіємо інформацією про 2600 сміттєзвалищ», – сказав він під час засідання в уряду.

Семерак зазначив, що Міністерство екології запустило новий сервіс – електронну карту сміттєзвалищ.

За його словами, цей сервіс буде постійно оновлюватися, окрім місця сміттєзвалища, додаватимуться дані про морфологію відходів, про стан ліквідації.

«Ми взяли дані кількості сміття на одного жителя, яке вивозиться на захоронення до сміттєзвалищ. В Україні ця цифра складає 240 кілограмів. В Швейцарії – 0. Це є наша мета», – наголосив міністр.

У свою чергу прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що не бачить реальних виробничих проблем для того, щоб місцева влада вирішила питання сміттєзвалищ.

«Це можливо. І тут питання відповідальності влади», – сказав він.

З0 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа і зсув сміття. Під завали потрапили троє рятувальників й еколог львівського комунального підприємства. Рятувальників знайшли мертвими. Еколога досі не знайшли. Про пожежі на сміттєзвалищах в різних регіонах повідомляється регулярно.

XS
SM
MD
LG