Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі перепоховали невідомого солдата, загиблого під Іловайськом 


На Кушугумському цивинтарі поблизу Запоріжжі відбулося перепоховання добровольця батальйону «Донбас» Дмитра Мартьянова, який тривалий час вважався зниклим безвісти. 22-річний боєць, житель Запоріжжя, загинув під Іловайськом у серпні 2014-го року та був похований як невідомий солдат на Краснопільському кладовищі Дніпра.

«До Іловайська 2-а рота не йшла. І потім, коли почалося оточення, зібрали хлопців наших, які були в Попасній, Артемівську, інших населених пунктах, вони поїхали нас рятувати. Я знаю, що він загинув за Україну, а як це не має значення. Батькам було дуже важко прийняти звістку, що дитина загинула, бо йому було 22 роки. Їм було важко. Вони десь рік не могли це прийняти, потім здали аналізи ДНК – і дізналися, що він там похований у місті Дніпро. І вирішили перепоховати. Він був добровольцем, сам туди пішов», – розповів боєць батальйону «Донбасу» Вадим Гайдін, який служив разом з загиблим.

У церемонії перепоховання Дмитра Мартьянова взяли участь керівництво Запорізької ОДА, волонтери, бійці батальйону «Донбасу» та запорізького військового гарнізону.

На Кушугумському цвинтарі протягом 2014-2015 років поховані 118 неідентифікованих військовослужбовців, які загинули під час конфлікту на сході України, переважно під час «Іловайського котла», 39 з похованих бійців згодом ідентифікували.

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. Військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України під прикриттям підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

XS
SM
MD
LG