Доступність посилання

ТОП новини

В Україні створили платформу, яка об’єднає борців з корупцією


Постер Transparency International
Постер Transparency International

В Україні розпочала роботу антикорупційна платформа «Декорупція». До її створення долучилися Transparency International Україна, Міністерство юстиції, Національна рада реформ та новостворені органи, які мають протистояти корупції в Україні.

Ініціатори проекту сподіваються, що платформа стане ефективним майданчиком для комунікації між владою, представниками бізнесу, засобами масової інформації, а також громадськими й міжнародними організаціями.

За словами першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової, одна з найбільших проблем реформ, які сьогодні відбуваються в Україні, – це відсутність коректної комунікації поміж різними відомствами.

Вона зазначила, що новостворена платформа покликана її вирішити, а в довгостроковій перспективі вона сприятиме підвищенню обізнаності суспільства щодо боротьби з корупцією.

У Міністерстві юстиції також сподіваються, що це стане важливим інструментом у вихованні нульової толерантності до корупції.

Найближчими цілями платформи вбачають у збиранні й поширенні інформації.

«Зібрати наявну інформацію про антикорупційні органи й механізми, які є. Подивитися, де суспільству не вистачає інформації й заповнити цю прогалину. Дуже мало інформації, особливо в регіонах про те, як можна долучитися до подолання корупції. Це, наприклад, механізми захисту людей, які свідчать про корупцію», – сказав член правління Transparency International Україна Ярослав Юрчишин.

«Декорупція» у співпраці з Transparency International Україна вже запустила пілотну комунікаційну кампанію «Корупція має бути помічена». У її рамках створили зовнішню рекламу, радіоролики та антикорупційні комікси.

XS
SM
MD
LG