Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: у системі е-декларування вже зареєструвалися 1310 користувачів


Керівник Національного агентства України з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє, що у системі електронного декларування вже зареєструвалися 1310 користувачів.

«Наші співробітники наразі констатують збільшення користувачів у системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. У середньому, + 300 користувачів щоденно», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронного декларування в постійну експлуатацію з півночі на 1 вересня.

Термін повноцінного запуску електронного декларування з 1 вересня був визначений як остаточний після того, як у попередній термін, до 15 серпня, отримати атестат відповідності системи захисту реєстру декларацій після низки суперечностей не вдалося. Відтак система декларування таки була запущена, але без належної сертифікації – це назвали дослідним режимом. 23 серпня, після появи сумнівів у захищеності системи, НАЗК узагалі закрила доступ до неї.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації від 1 січня 2017 року.

Повноцінне запровадження електронного декларування є однією з умов надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом та кредитів Міжнародного валютного фонду.

XS
SM
MD
LG