Доступність посилання

ТОП новини

Бездіяльність поліції спричинила загибель людини у Крюківщині – прокуратура


Прокуратура Київської області встановила, що загибель людини під час захоплення підприємства у селі Крюківщина сталася внаслідок того, що працівники поліції неналежно виконували свої службові обов’язки.

«Встановлено, що працівникам Києво-Святошинського відділу ГУНП у Київській області стало відомо про можливі протистояння та сутички за участі сотні озброєних людей на території товариства майже за добу до початку подій. Проте, працівники поліції не відреагували належним чином на неодноразові повідомлення про зухвале захоплення підприємства – вони не протистояли та не втручались у незаконні дії озброєних молодиків», – мовиться у повідомлення прокуратури Київщини, опублікованому 8 вересня.

«Бездіяльність правоохоронців призвела до вбивства людини. І навіть після цього вони не спромоглися оглянути місце події з метою виявлення знаряддя злочину, а також своєчасно затримати людину, яка скоїла смертельні постріли. Лише після неодноразових вимог та вказівок прокуратури Київської області, поліцейські провели слідчу дію», – додали у прокуратурі.

За фактом бездіяльності поліцейських прокуратура Київської області порушила кримінальне провадження за статтею «службова недбалість» Кримінального кодексу України.

3 вересня у селищі Крюківщина на Київщині невідомі намагалися захопити підприємство, але отримали опір від співробітників приватної охоронної структури. Між сторонами конфлікту почалася стрілянина, в результаті якої одна особа загинула, ще одна була поранена.

За даними поліції, на місці події правоохоронці затримали 4 людей, причетних до нападу.

Як уточнив заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв, йдеться про підприємство під назвою «Хімакс». За словами Бушуєва, нападників було близько 200, однак після того, як розпочалася стрілянина, більшість із них зникла з місця події.

XS
SM
MD
LG