Доступність посилання

ТОП новини

Поліція затримала трьох учасників сутичок під офісом «Київміськбуду»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Відділ комунікації поліції Києва повідомляє про затримання трьох учасників сутичок, які сталися зранку 9 вересня під офісом будівельної компанії «Київміськбуд». За даними поліції, тілесних ушкоджень під час акції, організованої представниками цивільного корпусу «Азов», зазнали двоє правоохоронців.

«Близько 8:30 до будівлі у Печерському районі Києва прийшли приблизно 50 осіб.Із собою вони принесли автомобільні шини, розкидали сміття і заблокували вхід в установу. Поліція вжила заходів щодо силового розблокування будівлі. У відповідь активісти застосували димові шашки, петарди, сльозогінний газ», – ідеться в повідомленні.

На місці інциденту залишаються працівники поліції та Національної гвардії України.

Увечері 8 вересня представники цивільного корпусу «Азов» та місцеві жителі, що пікетували ділянку у Святошинському провулку у Києві, протестуючи проти планів забудови, увійшли на територію, де раніше забарикадувалися невідомі, що представлялися будівельниками від «Київміськбуду».

6 вересня у Святошинському провулку мали відбутися громадські збори щодо вирішення питання із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими, які ще напередодні заблокували автостоянку з автомобілями місцевих жителів, та ветеранами батальйону «Донбас», що виступили на боці місцевих жителів, виникла сутичка.

На місце цих подій приїжджав народний депутат Семен Семенченко. Він та ветерани бойових дій на Донбасі намагалися пройти на територію автомобільної стоянки, яку заблокували невідомі, але їх не впустили.

Поліція через події на будівництві у Святошинському провулку 6 вересня відкрила три кримінальні провадження за фактом перешкоджання депутатській діяльності, травмування поліцейського та за фактом хуліганських дій.

XS
SM
MD
LG