Доступність посилання

ТОП новини

Муженко заявляє, що нова справа проти нього в Росії дає «сили в боротьбі з агресором»


Віктор Муженко
Віктор Муженко

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявляє, що чергова «справа», відкрита проти нього в Росії, надає йому «нові сили у боротьбі з агресором». Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Собаки гавкають», а Україна та її Збройні сили стають сильнішими. Чергова кримінальна справа, відкрита путінською Росією проти мене, надає нові сили у боротьбі з агресором. Служу українському народу», – написав він.

8 вересня у Слідчому комітеті Росії заявили про порушення нової кримінальної справи про «геноцид російськомовного населення Донбасу». Серед фігурантів виявилися міністр оборони України Степан Полторак, голова українського Генерального штабу Віктор Муженко й інші чинні й колишні українські військові керівники.

Крім того, СКР заявив про порушення справи за статтею «застосування заборонених засобів і методів ведення війни» через обстріл у квітні цього року пропускного пункту «Оленівка», коли загинули чотири людини.

Перед цим, 24 серпня, у Слідчому комітеті Росії вже заявляли про порушення кримінальної справи проти міністра оборони України Степана Полторака й інших представників українського військового керівництва, зокрема і Муженка. За повідомленням на сайті російського відомства, справа стосується розслідування «застосування силовими структурами України заборонених засобів і методів ведення війни на південному сході України».

Російські слідчі заявляли, що «активно» збирають докази, але не уточнювали, на яких підставах ведуть слідчі дії на території іншої країни.

Перед цим генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про оголошення підозри 20 російським посадовцям, які, за даними слідства, причетні до скоєння злочинів проти України. У Генпрокуратурі зокрема оприлюднили нібито записи телефонних розмов радника президента Росії Сергія Глазьєва (одного з фігурантів списку ГПУ) і директора Інституту країн СНД Костянтина Затуліна, на яких вони обговорюють сценарії дестабілізації ситуації в Криму та на сході України.

XS
SM
MD
LG