Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ОБСЄ закликає сторони конфлікту на Донбасі «поважати режим припинення вогню»


Архівне фото
Архівне фото

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ламберто Дзаннієр закликає сторони конфлікту на Донбасі «поважати режим припинення вогню».

«Я думаю, що ми доклали великих зусиль з самого початку цього року для досягнення припинення вогню… На жаль, ми маємо багато порушень. Тому я хотів би звернутися до обох сторін із закликом дотримуватися зобов’язань, поважати режим припинення вогню», – сказав Дзаннієр.

Він додав, що патрульні місії ОБСЄ щодня долають близько 7 тисяч кілометрів.

«Деякі думають, що ми працюємо з 9:00 до 17:00 – ми працюємо і вдень і вночі, 24 години, 7 днів на тиждень. Вдень наші патрулі їздять, а вночі проводиться оцінка безпеки», – зазначив генсекретар ОБСЄ.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Проте сторони конфлікту продовжують звинувачувати одна одну в обстрілах на Донбасі.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

XS
SM
MD
LG