Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: за «законом Савченко» вже звільнені 9 тисяч людей


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В Україні завдяки так званому «закону Савченко» вже звільнені дев’ять тисяч людей, заявляє перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян.

«На цей час в Україні, відповідно до цього закону, вже звільнено близько 9 тисяч осіб. Із них за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів затримано близько 700 і заарештовано 300. А протягом двох років ми очікуємо звільнення майже 50 тисяч осіб», – сказав Троян, слова якого цитує прес-служба МВС.

Представник Нацполіції наголосив на необхідності внесення змін до цього закону.

У грудні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення у строк покарання», згідно з яким суди зобов’язані враховувати засудженим кожен день, проведений у СІЗО, як два дні відбування покарання. Одним із авторів цього закону була Надія Савченко.

За даними Державної пенітенціарної служби України, станом на червень за так званим «законом Савченко» від подальшого відбування покарання звільнені 6 543 людини, зокрема, 879 людей, засуджених за умисне вбивство, 564 людини – за умисне тяжке тілесне ушкодження, 15 людей – за злочини проти основ національної безпеки. Відповідно до закону, вони повністю відбули визначений їм термін.

«Закон Савченко» і зростання злочинності
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:21:40 0:00

XS
SM
MD
LG