Доступність посилання

ТОП новини

Держкіно: від України на премію «Оскар» претендуватиме фільм «Українські шерифи»


Від України на премію «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» претендуватиме фільм «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука.

Як повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно у Facebook, цей фільм обрав Український Оскарівський комітет.

«Фільми, подані на розгляд Оскарівського комітету, були різними, але всі вони демонструють зростання української кіноіндустрії в технічному та естетичному планах. Кожен з них міг би гідно представити Україну в боротьбі за «Оскар», а тому очевидно, що Оскарівському комітету непросто було зробити свій вибір», – сказав голова Держагентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

У Держкіно зазначають, що світова прем’єра фільму «Українські шерифи» відбулася на найпрестижнішому документальному кінофестивалі IDFA, де картина отримала спеціальний приз журі у головному конкурсі.

Фільм демонструвався на понад трьох десятках фестивалів по всьому світу в конкурсних та спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах, додають у відомстві.

В Україні фільм показали у сімох містах – Київ, Харків, Дніпро, Львів, Маріуполь, Одеса, Херсон в рамках прокату DOCU/ХІТ (Міжнародного кінофестивалю документального кіно DOCUDAYS UA).

89-та церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографа відбудеться 26 лютого 2017 року в Лос-Анджелесі.

XS
SM
MD
LG