Доступність посилання

ТОП новини

Луценко наполягатиме на відновленні слідства у справі про смертельну ДТП в Києві – речниця


Генеральний прокурор України Юрій Луценко витребував у прокуратури Києва кримінальне провадження про розслідування смертельної ДТП поблизу станції метро «Лівобережна». Про це повідомила 10 вересня речниця Луценка Лариса Сарган.

«Після вивчення формальних причин закриття справи генпрокурор буде наполягати на відновленні слідства. Винні у покриванні «мажора» будуть притягненні до відповідальності. Справедливість буде відновлена», – написала Сарган у Facebook.

Ідеться про дорожньо-транспортну пригоду, в якій 9 січня 2016 року одна людина загинула і одна опинилася в лікарні, коли автомобіль вилетів на тротуар і протаранив піцерію біля метро «Лівобережна» в Києві. За кермом був 21-річний Станіслав Толстошеєв, син успішного бізнесмена з Дружківки на Донеччині, який, пізніше заявив, що в нього був епілептичний напад, і він знепритомнів за кермом. Його адвокати надали відповідну довідку від лікарів, і Апеляційний суд випустив Толстошеєва під заставу розміром 137,8 тисяч гривень, попри протести прокуратури.

9 вересня прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець повідомила ЛІГА.net про закриття кримінального провадження.

«Результати експертиз підтвердили, що під час цієї події водій перебував у стані, коли він не контролював себе, тобто підтвердився непритомний стан підозрюваного, що він не керував своїми діями і не міг на них вплинути. Тому за результатами отриманих експертиз та інших слідчих дій прокурор ухвалив рішення, як передбачено законом, про закриття кримінального провадження», – повідомила Максимець.

За її словами, стан, в якому підозрюваний перебував у момент ДТП, характеризується як судомний напад. При цьому прес-секретар столичної прокуратури підкреслила, що результати експертиз підтвердили, що в момент ДТП Толстошеєв не перебував у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

XS
SM
MD
LG