Доступність посилання

ТОП новини

Трамп обіцяє стріляти в іранські катери в разі провокацій


Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп
Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв, що в разі його обрання американські військові кораблі «стрілятимуть із води» по будь-яких іранських суднах, які перешкоджають рухові.

На мітингу у штаті Флорида 9 вересня Трамп сказав, що зробить військових США «настільки сильними, що ніхто не буде зв’язуватися з нами».

«Коли вони кружляють своїми маленькими човнами поруч із нашими прекрасними есмінцями, роблять жести щодо наших людей, чого їм не має бути дозволено робити, вони будуть розстріляні з води», – заявив Трамп.

Республіканський кандидат має на увазі серію інцидентів, яка сталася в Перській затоці. Останній із них стався 4 вересня, коли корабель Військово-морських сил США USS Firebolt вимушено змінив курс, щоб уникнути зіткнення з торпедним катером Корпусу вартових ісламської революції, який пройшов на відстані близько 100 ярдів (це менш як 100 метрів).

Це вже четвертий схожий інцидент за останній місяць.

Пентагон також заявив, що зафіксована 31 така взаємодія з іранськими кораблями в цьому році, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

XS
SM
MD
LG