Доступність посилання

ТОП новини

Під Волновахою встановили пам’ятний знак жертвам обстрілу бойовиками рейсового автобуса 


«Найбільше болить те, що загинули невинні» – жителька Волновахи (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

«Найбільше болить те, що загинули невинні» – жителька Волновахи

У суботу, 10 вересня, поблизу міста Волноваха на Донеччині встановили пам’ятний знак загиблим пасажирам автобуса, який розстріляли бойовики з російських «Градів» 13 січня 2015 року. Тоді загинули 12 людей, 16 були поранені. Як передає кореспондент Радіо Свобода, на гранітній плиті викарбували імена шести жінок та шести чоловіків, які загинули в мікроавтобусі.

Перед відкриттям пам’ятного знаку на місці трагедії відбувся реквієм і хвилина мовчання за жертвами. До підніжжя пам’ятної плити поклали вінки і квіти представники місцевої влади та родичі загиблих.

13 січня 2015 року внаслідок обстрілу українського блокпосту під Волновахою на Донеччині 12 пасажирів рейсового автобуса «Златоустівка-Донецьк» загинули (10 на місці, а двоє померли в лікарні). Також було поранено 16 цивільних і двоє українських силовиків.

Українські силовики повідомляли, що обстріл був здійснений із установок «Град», що підтверджують відеозаписи з місця події і знайдені там частини ракет. Силовики також заявляли, що обстріл здійснили із захопленого сепаратистами міста Докучаєвська на Донеччині.

Бойовики угруповання «ДНР» заявили, що не причетні до обстрілу, а автобус із пасажирами, за їхніми словами, нібито знищили українські військові, обстрілявши свій же блокпост.

Заяви донецьких сепаратистів пролунали вже після того, як вони повідомили в соцмережах про «успішне знищення» українського блокпосту під Волновахою. Коли стало відомо про загибель цивільних, ці повідомлення почали знищувати.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні пізніше оприлюднили свої висновки: всі досліджені ними кратери від вибухів на місці обстрілу блокпосту під Волновахою спричинені ракетами, випущеними з північно-східного напрямку, де й розташоване місто Докучаєвськ.

XS
SM
MD
LG