Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Франції проводить у Тбілісі переговори про посилення обороноздатності Грузії


Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан
Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан

Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан розпочав офіційний візит до Грузії для проведення переговорів щодо посилення військової обороноздатності цієї країни. У перший день свого триденного візиту Жан-Ів Ле Дріан 10 вересня заявив, що офіційний Тбілісі невдовзі отримає «пропозиції, що дозволять Грузії створити ефективні засоби захисту її повітряної оборони, що є головними для її суверенітету».

Ле Дріан в суботу зустрівся з міністром оборони Грузії Леваном Ізорією. У неділю заплановані переговори французького міністра оборони з прем’єр-міністром Грузії Ґіорґієм Квірікашвілі, а у понеділок, 12 вересня – з президентом Ґіорґієм Марґвелашвілі.

Ще до війни Росії проти Грузії у цій країні на початку 2008 року відбувся референдум, на якому 77% його учасників висловилися за вступ країни до Північноатлантичного союзу. І після зміни влади 2012 року Грузія йде курсом євроатлантичної інтеграції.

8 вересня під час відвідин Тбілісі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що Грузія швидко і масштабно реалізує реформи у військовій сфері, які наближають вступ цієї країни до НАТО.

XS
SM
MD
LG