Доступність посилання

ТОП новини

В України на Паралімпіаді за три перші дні 37 медалей, із них 12 – золотих


Українська збірна на Паралімпіаді
Українська збірна на Паралімпіаді

Третій день змагань на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро завершився для збірної України виходом на друге місце у загальному медальному заліку. Упродовж дня 10 вересня українські паралімпійці здобули 11 медалей, серед яких – 5 золотих, 4 срібні та 2 бронзові нагороди.

«Золото» у скарбничку України принесли Лідія Соловйова (пауерліфтинг, 50 кг), Єгор Дементьєв (велотрек), Єлизавета Мерешко (плавання на 50 м вільним стилем), Дмитро Виноградець (плавання на 50 м на спині) та Максим Крипак (плавання на 100 м на спині).

Срібні медалі завоювали Анастасія Мисник (штовхання ядра), Олександр Назаренко (дзюдо, 90 кг), Вікторія Савцова (плавання на 50 м вільним стилем) та Ярослав Денисенко (плавання на 200 м кмп).

Володарями бронзових нагород стали Данило Чуфаров (плавання 200 м кмп) та Денис Дубров (плавання на 100 м на спині).

Як повідомляє прес-служба Національного паралімпійського комітету, українським спортсменам у Ріо за 3 дні змагань вдалося встановити 6 рекордів світу, 4 рекорди Європи та 7 паралімпійських рекордів. «Тільки сьогодні (10 вересня – ред.) було встановлено 3 рекорди світу, 1 рекорд Європи та 5 паралімпійських рекордів», – повідомляють у комітеті.

У заліку за кількістю золотих медалей Україна наразі – на третьому місці, і поступається лише Китаю та Великобританії.

Літні Паралімпійські ігри триватимуть у Ріо-де-Жанейро до 18 вересня.

Члени української паралімпійської збірної під час урочистої церемонії відкриття Паралімпіади, Ріо-де-Жанейро, 7 вересня 2016 року
Члени української паралімпійської збірної під час урочистої церемонії відкриття Паралімпіади, Ріо-де-Жанейро, 7 вересня 2016 року

XS
SM
MD
LG