Доступність посилання

ТОП новини

США: Клінтон стало зле на вшануваннях


Гілларі Клінтон від’їжджає з помешкання її дочки у Нью-Йорку після інциденту, 11 вересня 2016 року
Гілларі Клінтон від’їжджає з помешкання її дочки у Нью-Йорку після інциденту, 11 вересня 2016 року

Кандидатові на виборах президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон стало зле під час жалобної церемонії у Нью-Йорку пам’яті жертв терористичних актів 11 вересня 2001 року, що дало її супротивникам привід знову поставити під сумнів стан здоров’я 68-річного політика.

Вона залишила церемонію приблизно через півтори години після початку, не дочекавшись кінця, і спіткнулася, коли їй допомагали сісти в машину.

В апараті її виборчої кампанії заявили, що вона перегрілася – температура у Нью-Йорку в неділю сягала 30 градусів. У повідомленні не уточнили, чи потребувала Клінтон медичної допомоги.

Сама Клінтон уже через кількадесят хвилин вийшла на вулицю з помешкання її дочки в центрі міста, посміхаючись і вітаючи людей довкола. Вона також заявила журналістам, що її здоров’ю ніщо не загрожує.

Її лікар відтак повідомила, що під час медогляду у п’ятницю, 9 вересня в неї виявили пневмонію, також нині вона потерпає від алергічного кашлю. За словами лікаря Лайзи Бардак, Гілларі Клінтон зазнала перегріву і зневоднення під час церемонії. Їй призначили антибіотики і відпочинок, додала лікар.

2012 року Клінтон знепритомніла на людях; тоді лікарі пояснили це шлунковим вірусним захворюванням і зневодненням організму. Але її супротивники досі пригадують їй той випадок. Зокрема, нині прихильники її опонента, кандидата на виборах президента від Республіканської партії Дональда Трампа, на тій підставі намагалися стверджувати, що Гілларі Клінтон фізично не придатна для посади президента. Клінтон відкидала пов’язані зі здоров’ям звинувачення як безпідставні чутки, що ґрунтуються на «теоріях змови».

XS
SM
MD
LG